Iedereen heeft unieke talenten

Iedereen heeft unieke talenten
digitaalvoorallemaal  ● 

Iedereen heeft unieke talenten. De verhalen daarover zijn vaak talrijk. Succesverhalen van de mensen die het gemaakt hebben. Fortuinen hebben verdiend of de meest prestigieuze prijzen hebben gewonnen. Landen en grote organisaties leiden of de wereldverbeteraars. Het is de mythe van de held. De reis van de held. Het zijn de mensen die je terugvindt in encyclopedieën, op Wikipedia, in de jaarboeken e.d

Er is echter ook een hele grote groep mensen waar we maar weinig van horen. Ook zij hebben unieke talenten. Alleen deze talenten mogen ervan henzelf niet zijn of doen er niet toe. Het zijn de misfits, de buitenbeentjes, de mensen met een laag zelfvertrouwen. Mensen met vaak een hele moeilijke jeugd, met trauma’s. Ze vinden van zichzelf dat ze er niet mogen zijn. Ze vinden zich van weinig of geen waarde.

De waarde van deze mensen zit in hun verhaal. Hoe velen van hen, vaak pas op oudere leeftijd, het lef krijgen om weer vol te leven en hun unieke talenten in te zetten. Met vallen en opstaan. Doorleefde mensen waar we veel van kunnen leren. Het verhaal van echte helden. Het is de mythe van de misfit.

Schrijfster Lidia Yuknavitch is zo’n misfit. Kijk hieronder naar het verhaal van haar reis van misfit naar zelfacceptatie en zelfvertrouwen. Waardoor ze haar prachtige talenten kon gaan inzetten en anderen daarmee helpt. “To those who feel like they don’t belong: there is beauty in being a misfit. Even at the moment of your failure, you are beautiful,” zegt ze. “You don’t know it yet, but you have the ability to reinvent yourself endlessly. That’s your beauty.” En dat geldt voor iedereen!

Geniet van haar verhaal!