Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

WORKSHOPS

MORAAL DARE2DO geeft zelfstandig of met netwerkpartners diverse workshops over specifieke onderwerpen. Bij incompany training wordt een workshop voor uw organisatie op maat gemaakt. Hieronder voor uw beeldvorming een beschrijving van drie workshops:


  • ‘Persoonlijk leiderschap en dualiteit’.
  • ‘Het brein……..een nieuw domein voor leiderschap’.
  • ‘Aanspreken, feedback en conflicthantering’.


Workshop ‘Persoonlijk leiderschap en dualiteit’

Hoe beweeg jij je tussen twee schijnbaar tegenstrijdige elementen? Een hele bekende tegenstrijdigheid is die van het mannelijke en het vrouwelijke. Op het gebied van leiderschap is er de laatste tijd veel aandacht geweest voor vrouwelijk leiderschap. Die benaming lijkt de vraag in zich te hebben of je een mannelijk of vrouwelijk leider bent. Wat is dan mannelijk en wat is dan vrouwelijk aan het leiderschap dat je hebt? Kun je als vrouw een mannelijke leider zijn of andersom? Wil je meer inzicht in hoe jij in de dualiteiten op de werkvloer als leider opereert en je bewust worden van de dualiteit in jezelf en tussen jou en de ander? Dan biedt deze workshop jou het antwoord op de vraag wat jou als leider authentiek maakt en word je je bewust van je omgeving en de dynamiek met anderen.VOOR WIE?

Deze workshop is bestemd voor leidinggevende mannen en vrouwen die meer inzicht willen in hoe zij in de dualiteiten op de werkvloer als leider opereren en zich bewust willen worden van de dualiteit in zichzelf en tussen hun en de ander. Hierdoor ontstaat een persoonlijke ontwikkeling die tot werkelijk authentiek leiderschap voert. Eerlijk naar jezelf en eerlijk naar de ander.

 

 

Workshop ‘Het brein ... een nieuw domein voor leiderschap’

Leidinggeven is sturen op basis van kennis, ervaring en emotie. Jarenlang zijn managers en leidinggevenden aan de slag gegaan vanuit de gedachte dat alle gedrag beïnvloedbaar was. Op basis van die gedachte werden zaken in gang gezet. Niet altijd succesvol! Inmiddels heeft de dagelijkse praktijk het tegendeel bewezen: niet alle gedrag is beïnvloedbaar. Patronen liggen soms vast en worden intern vanuit ons brein bestuurd. Ons brein kent vaste componenten die worden gestuurd door onze hormonen. Dat betekent voor managers en leidinggevenden een nieuwe kijk op de dagelijkse werkelijkheid. Men krijgt inzicht in een succesvolle manier van het benaderen van medewerkers. Deze interessante nieuwe inzichten worden uitgelicht in deze workshop van MORAAL DARE2DO en De Essenburgh. Aan de hand van uitleg over de functies van het brein wordt men via ‘de tien geboden voor het brein’ meegenomen naar meer inzichten over het werken in de praktijk. Dit vanuit de stelling ‘Wie zichzelf kan leiden, kan ook de ander leiden’. De workshop wordt afgewisseld met korte praktijkoefeningen en onderlinge discussie.

 

 

Voor wie?

Deze workshop is bestemd voor managers en leidinggevenden die meer willen weten over de invloed van ons brein op het dagelijks handelen en de mogelijkheden daarvan in hun dagelijkse praktijk willen ontdekken.

 

 

Workshop ‘Aanspreken, feedback en conflicthantering’

We verspillen veel menselijk kapitaal als medewerkers onvoldoende worden gefaciliteerd bij hun (persoonlijke) ontwikkeling en er onvoldoende leiding wordt gegeven aan organisatie en medewerkers. Worden medewerkers voldoende uitgedaagd en hun kwaliteiten en talenten voldoende aangeboord? Krijgen medewerkers wel voldoende verantwoordelijkheid en worden ze daar dan ook op aangesproken? Worden de medewerkers uitgenodigd om verantwoording af te leggen? Wordt feedback geven en ontvangen gezien als het investeren in elkaars ontwikkeling?  Lossen medewerkers conflicten snel en effectief op? Het principe van ervarend leren staat centraal in de aanpak van de workshop. Het gaat dus om doen en ervaren. In aansluiting op de eigen ervaringen wordt door middel van rollenspelen met acteurs de theorie versterkt. Er wordt gewerkt vanuit in de praktijk aangereikte situaties, die in de training opnieuw vorm en inhoud krijgen. Op deze manier ervaren de deelnemers direct resultaat voor zichzelf.

 

 

Voor wie?

Deze workshop is bestemd voor teams, leidinggevenden en medewerkers die aanspreken, feedback en conflicthantering op een effectieve manier willen inzetten om zichzelf, de ander en de organisatie verder te ontwikkelen en met plezier betere resultaten te halen.

 


Meer informatie over de inhoud en het programma van de workshops kunt u hier downloaden.


Heeft u interesse voor workshops over speciale onderwerpen klik hier en vraag naar de mogelijkheden.