Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

 

Ervaringen algemeen

Ontwikkelgerichte trainingen die leiden tot duurzame groei van persoon en organisatie, dat is waar we voor staan. Dit effect laat zich vaak het beste vangen in de reacties achteraf. Hieronder een paar voorbeelden:

 

 

“Leidinggeven en leren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is mij daarom een oprecht genoegen om de coachings- en trainingsvaardigheden van René Moraal (MORAAL DARE2DO) bij u aan te bevelen. In de afgelopen twee jaar hebben al onze operationele, tactische en strategische leidinggevenden René Moraal in verschillende leiderschapsprogramma’s (LTV) ontmoet. In onze programma’s heeft René zijn talent waargemaakt. Ik was overigens al lang onder de indruk van zijn ijver, integriteit en arbeidsethos. René is uitstekend in staat geweest om succesvol meerdere coachingsdoelen te realiseren en het vertrouwen van groepen met verschillende culturele achtergronden en opleidingsniveaus voor zich te winnen. Ik ben ervan overtuigd dat zijn creativiteit en kennis van (persoonlijk) leiderschap ons de nodige inzichten gaf en een definitief keerpunt in onze organisatieverandering teweeg heeft gebracht. Het LTV-programma helpt ons met het invullen van persoonlijke leiderschapsvaardigheden op thema’s als … vertrouwen, teambuilding, conflictbeheersing, communicatie, besluitvorming, intervisie en meer. Alle sessies brachten ons een meervoudige kijk en inzicht in de “werkelijke” omgeving van onze organisatie.”

Jeroen van Opstal MCM, Programmamanager Leiderschap & Lerend Vermogen Brandweer Flevoland

 

 

“Ik heb René ingehuurd om onderzoek te doen na signalen van onrust op de werkvloer binnen een organisatieonderdeel. Hij heeft dit prima gedaan. René is een gewetensvolle manager/adviseur die goed luistert naar - en contact onderhoudt met - de opdrachtgever. Hij gaat bovendien met respect om met de verschillende actoren en belangen. Zijn uiteindelijke rapport was kwalitatief goed en werd op de afgesproken tijd opgeleverd. Vervolgens heeft Rene dit perfect gepresenteerd aan de betrokken medewerkers. Dit kwam hem zelfs op complimenten te staan van de betrokken medewerkers, terwijl het nieuws voor hen niet altijd makkelijk was. Last but not least is René een plezierige man om mee samen te werken: rustig, integer en met kennis van zaken. Als de situatie zich voordoet, zou ik hem weer inhuren.”

Miriam Oosterwijk, Gemeentesecretaris Tiel.

 

 

‘Hoi René. Ik vond het leerzame dagen. Dank daarvoor. Ik was verbaasd dat ik diepere emoties voelde bij mijn familiegeschiedenis dan ik had verwacht. Daar kan ik wat mee!’

Jeroen

 

 

Afgelopen periode heb ik de leiderschapstraining voor het eerst gedaan. Ik vond het super geregeld en vond dat het goed in elkaar zat. Ik ben altijd al een voorstander van dit soort trajecten geweest en heb er via m'n werk ook al vaak mee te maken gehad. Al leer ik er maar 1% van dan is het voor mij al geslaagd. En dit was heel wat meer dan die ene %. De docenten deden het perfect en ik ben dan ook met een super enthousiast gevoel weg gegaan. Ik weet dat er nog een paar sessies aan vast zitten maar vond het toch belangrijk om je dit al vast mee te geven. Dus bij deze wil ik jullie en iedereen die dit mogelijk maakte een compliment geven. Ik hoop dat er na deze sessie nog vele zullen volgen. Echt gewoon super!

Bart

 

 

Beste René. Vorig jaar heb ik deelgenomen aan de training Scheppend Leiderschap. Tijdens deze training heb je mij aangegeven dat in jouw optiek een innerlijk kind weekend een goede hulp voor mij zou zijn. Bij deze wil ik jou, vanuit mijn tenen, bedanken voor wat je toen voor mij gedaan hebt. Afgelopen weekend ben ik geweest en ik ben zo blij dat ik gegaan ben. Ik heb zoveel ballast van mij af kunnen werpen en een andere kant van mij herontdekt. Een kant van mij die niet wil blijven hangen in negativiteit maar die wil geven aan anderen en zorgen voor anderen. En ik moet zeggen, het voelt zo verschrikkelijk goed. De omgeving zal er wel aan moeten wennen, en thuis weten ze niet goed wat hun overkomt, maar ik ga echt een nieuwe weg in. Ik heb afgelopen weekend ontdekt dat ik mag zijn zoals ik ben, dat het goed is, en dat er eigenlijk in elk mens een waardevol persoon zit die het waard is ontdekt te worden. Nogmaals van harte bedankt, ik wilde je dit resultaat toch even teruggeven!

Rob

 

 

‘Hoi René. Ik wil je nogmaals danken voor de zeer inspirerende, confronterende maar vooral leerzame training. Ik ben er zeer door geraakt en ben heel blij dat ik deze mocht volgen en kan het iedereen aanraden. Ik heb door middel van het stilstaan bij mezelf, meer inzicht in mijn zijn gekregen. En maak daardoor mooie stappen in mijn ontwikkeling!’

Harm

 

‘Ik vond het een boeiende, veilige en ontspannen tweedaagse training. De aan mezelf gegeven opdracht ga ik zeker in de praktijk zetten!

Michael

 

 

ERVARINGEN ONT-MOETINGSREIS GROENLAND

Ontwikkelgerichte trainingen die leiden tot duurzame groei van persoon en organisatie, dat is waar we voor staan. Dit effect laat zich vaak het beste vangen in de reacties achteraf. Hieronder een paar voorbeelden:

 

'Ik had dit voor geen goud willen missen qua persoonlijke ontwikkeling en het ervaren van een uniek land. Veel van wat ik over mezelf geleerd en ervaren heb, zal bij mij blijven en hoop ik verder te gebruiken. De beelden en de energie van dat prachtige land, en wat mij betreft vooral ook die ‘oorverdovende' stilte en heel bijzondere geur, zijn om nooit meer te vergeten. Als het half kan, zou ik graag nog een keer mee gaan!

Jan

 

 

'Het gevoel van een fantastische reis blijft. De thema's die eruit zijn gekomen zijn helderder geworden en zijn winst. Het was emotioneel best zwaar.’

Robert

 

 

'Helemaal top, zowel qua landschap, programma, als de sfeer onderling. Had graag nog meer walvissen gespot, maar verder top!

Annemiek

 

 

'Boven verwachting mooi. Het gebeurt niet iedere dag dat je spiritueel ontwaakt in Groenland en met meer naar huis toegaat dan je ooit hebt kunnen dromen! En die beesten… wauw!’

Roald

 

 

‘Ik ben in 2016 mee geweest met de Groenlandreis. Een aaneenschakeling van hoogtepunten. Zowel in mijn persoonlijk ontwikkeltraject als de overweldigende natuur. Ik kan deze reis van harte aanbevelen!’

Jan Pluim